CERTYFIKOWANE MIODY Z PASIEKI EKO BAŁON

Nasze  gospodarstwo to rodzinna tradycja ,prowadzona tak ,by pasje i wiedzę przekazywaną już w trzecim pokoleniu łączyć z  nowoczesnym i profesjonalnym podejściem do zrównoważonego pszczelarstwa.

Miód pszczeli jest wyjątkowym produktem, który ze względu na drogocenne składniki odżywcze jest idealnym wsparciem dla budowania odporności naszego organizmu.

Miody pszczele od wieków uznawane są za jeden z najbardziej pożywnych pokarmów, jakie dostarcza nam natura. Miody pszczele są odżywcze, wzmacniające, dodają energii i poprawiają koncentrację. Częste stosowanie miodów pszczelich zwiększa witalność, znacząco poprawia samopoczucie, aktywizuje i wzmacnia układ odpornościowy, a nawet pozwala pozbyć się szeregu rozmaitych dolegliwości, w tym przewlekłych schorzeń
Wysoka jakośc żywności ekologicznej wynika z jakości surowca i śćisle określonych procesów jego przetwarzania.
Rolnictwo ekologiczne nie obciąża środowiska naturalnego ,ponieważ nie odprowadza do niego substancji szkodliwych,
W ekologicznie czystych terenach wolnych od wszelkiego rodzaju skażeń, powstają pasieki w których produkty pszczele (miody, pyłek kwiatowy, propolis, wosk) wytwarzane są metodami ekologicznymi z bezwzględnym wyeliminowaniem substancji chemicznych .

MIODY Z PODKARPACKIEJ PASIEKI EKOLOGICZNEJ

MIÓD SPADZIOWY ZE SPADZI IGLASTEJ BIO

Ma ciemną barwę, nawet do czarnej z odcieniami: szarym, zielonym po paletę brązu. Jest łagodny, mało słodki, z posmakiem żywicznym. Wykazuje działanie przeciwzapalne, wykrztuśne, moczo- i żółciopędne oraz dezynfekujące. Jego wyższość nad miodami nektarowymi odznacza się większą zawartością soli mineralnych, białek, aminokwasów, olejków eterycznych. Miód ze spadzi jodłowej charakteryzuje też wysoka aktywność enzymów, większa zawartość ważnych dla zdrowia mikroelementów jak magnez, żelazo. wapń, magnan, miedź. Duża ilość składników bilogicznie czynnych warunkuje jego szerokie zastosowanie w odżywianiu, profilaktyce i lecznictwie. Wykazuje on działanie przeciwzapalne, antyseptyczne, wykrztuśne o wysokiej aktywności na bakterie chorobotwórcze. Najlepiej stosować go przy schorzeniach dróg oddechowych i płuc, chorobach serca, naczyń krwionośnych i nerwicach, zaparciach, biegunkach oraz w stanach zmniejszonej odporności organizmu.  Charakteryzuje się wysoką aktywnością antybiotyczną. Miód ten wspomaga również leczenie osteoporozy.

MIÓD LEŚNY WIELOKWIATOWY BIO

Miód leśny zbierany jest z nektaru kwiatów i ziół podkarpackich lasów i polan. Ma barwę od jasnokremowej do herbacianej, a z dodatkiem spadzi bywa
ciemniejszy i posiada wyższą aktywność enzymatyczną. Zapach i smak zależy od składu nektaru. Posiada znakomite właściwości profilaktyczne
i regenerujące. Smakuje wybornie, jest panaceum na wielorakie dolegliwości Stosowany jest szczególnie w schorzeniach alergicznych. Często wzbogacony jest dodatkiem spadzi, która dodaje mu szczególnej
wykwintności, zawiera bogaty zestaw składników kompleksowo oddziałujących na organizm człowieka. Najlepszy na choroby dróg oddechowych, naczyń krwionośnych, wyczerpanie fizyczne i psychiczne.

MIÓD Z PIERZGĄ

Powstaje w komórkach plastra pszczelego, ze zmagazynowanego tam przez pszczoły pyłku kwiatowego.
Posiada właściwości odżywcze, antybakteryjne i odtruwajace. Odnawia tkankę wątrobową.
Szczególnie polecana jest w leczeniu stanów chorobowych jelit, anemii, chorobie nadciśnieniowej,
braku łaknienia, w stanach wyczerpania, zmęczenia, w chorobach układu nerwowego.
Bardzo dobre efekty daje stosowanie pierzgi w chorzeniach wieku starczego, łuszczycy oraz zaburzeniach wzroku.
Jest niezwykle skuteczna w walce z przerostem gruczołu krokowego, systematyczne zażywanie zapobiega lub łagodzi skutki choroby.

250 g, 440 g

MIÓD Z PYŁKIEM KWIATOWYM I PROPOLISEM

Naturalny  eliksir zdrowia. Sposób na wzmocnienie odporności. Posiada właściwości odżywcze, antybakteryjne i odtruwające. Przyczynia się do polepszenia pamięci i koncentracji. Wspiera odbudowywanie odporności po przebytych chorobach i operacjach.

250 g, 440 g

PYŁEK KWIATOWY BIO

To męskie komórki rozrodcze, produkowane przez kwiaty i przynoszone do ula przez pszczoły w postaci obnóży. Jest to białkowy środek spożywczy
i leczniczy, odnawiający uszkodzone i starzejące się komórki organizmu ludzkiego. 
Pyłek kwiatowy leczy miażdżycę, stany pozawałowe, zaburzenia krążenia obwodowego, nadciśnienie tętnicze, niedokrwistość, schorzenia gruczołu krokowego, schorzenia nerwowe i psychiczne, zaburzenia starcze, stany wyczerpania. Zawiera w swoim składzie aminokwasy egzogenne oraz biopierwiastki.

200 g, 500 g